Derfor er det viktig å bruke god tid på å velge nye vinduer

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hvis du eier en bolig som begynner å trekke litt på årene, er det viktig å følge godt med på både fasaden og andre deler av konstruksjonen. Godt vedlikehold kan spare deg for kostbare skader og reparasjoner, men mange deler i et bygg har også en forventet teknisk levetid. For vinduer kan den være omtrent 20-30 år, samtidig som graden av vedlikehold selvfølgelig har mye å si. Når du vel må skifte ut vinduene, lønner det seg å bruke god tid på prosessen.

Involver en profesjonell partner tidlig i prosessen

Selv om du bør bruke god tid, betyr det ikke at du skal somle med å komme i gang med prosessen. Etter at du har avdekket at ett eller flere vinduer må skiftes ut, kan du få et tilbud fra en Velux-montør i løpet av kort tid, og du kan gå videre med vurdering av tilbudet og eventuell igangsetting av prosjektet uten unødvendig venting.

Hvis du involverer en profesjonell partner tidlig i prosessen, vil du dessuten kunne få hjelp med både å avdekke behov og å foreslå løsninger som er skreddersydd til din bolig. I noen tilfeller er det kanskje ikke nødvendig å skifte ut alle vinduene likevel, i andre situasjoner kan det være ypperlig å bruke denne anledningen til å skape noe nytt med en annen type vindu.

Nye vinduer gir deg mange nye muligheter

Når du skal skifte ut et vindu, er det aller enkleste åpenbart å «bare» bytte ut det gamle vinduet med et nytt vindu som er så likt som mulig både når det gjelder mål og design. Samtidig kan det faktisk være interessant å se nærmere på hva som har skjedd innenfor vindusverden de siste tiårene før man tar en beslutning:

  • Spesifikt for takvinduer finnes det mange spennende muligheter når det gjelder for eksempel vinduer med automatisk åpning og lukking. Lurt hvis vinduet er montert høyt oppe, eller hvis du er urolig for å glemme å lukke vinduet når det regner.
  • Kreative kombinasjoner av takvinduer og faste glass kan skape mer luft og en helt ny romfølelse, samtidig som det faktisk også er mulig å «trylle frem» noen ekstra kvadratmeter. Å investere i en liten utbygging av vinduene på loftet kan være en fornuftig investering.

Disse to eksemplene er selvfølgelig bare et bittelite innblikk i de mange mulighetene som finnes når du skal byte vinduer, derfor bør du ta deg god tid.