Derfor kan en vektvest være et fornuftig valg

En vektvest er et treningsverktøy med et selvforklarende navn, det er helt enkelt en vest med vekter i. Noen er kanskje litt skeptiske til nytteverdien av en vektvest – det er kanskje like greit med en sekk? Da er det viktig å huske på at vektfordelingen er helt annerledes i en vektvest, der vekten er fordelt i lommer både foran og bak. I mange situasjoner kan vektvesten gi god ekstra belastning.

Velg en vest som kan tilpasses

De aller fleste vester på markedet befinner seg i området mellom 10 kg og 20 kg, ta for eksempel en titt på utvalget på https://billigfitness.no/collections/vektvest, men husk på at den angitte verdien er den maksimale vekten med alle ekstra vekter på plass i vesten. Det er nemlig slik at de aller fleste vektvester kan tilpasses med enkeltvekter, noe som da gjør det mulig å justere belastningen svært nøyaktig helt fra bare en kilo eller to til den maksimale vekten på kanskje til sammen 20 kg.

Denne tilpasningsmuligheten er gull verdt, både når det gjelder å tilpasse vekten til forskjellige brukere, og i forbindelse med justering av belastningen til forskjellige aktiviteter.

Pass på når vektvesten gir god treningseffekt

Vektvesten tilfører helt enkelt ekstra vekt på overkroppen, og det er derfor viktig å velge øvelser der vesten gir ekstra verdi. Det kan for eksempel handle om gåturer, gjerne i motbakker, eller øvelser der kroppen benyttes som motstand. Vektvesten vil gi en generell ekstra belastning i forbindelse med de aller fleste øvelser, men pass på å være litt forsiktig når du for eksempel løper i nedoverbakker – da vesten selvfølgelig legger til en tilsvarende ekstra vekt på bein og føtter på veien nedover.

Forskjellige styrkeøvelser, pull ups og tilsvarende øvelser der kroppsvekten spiller en stor rolle, er også et optimalt område for bruk av vektvest. Det er ikke rart at vektvesten raskt blir manges favoritt.