Hvilken flyrute er best på veien til safari i Afrika?

Å fly er praktisk talt den eneste muligheten når det gjelder å komme seg til Afrika på safari. Det er selvfølgelig teoretisk mulig å reise både til lands og med båt, men for de aller fleste vanlige dødelige så er det fly som er det eneste alternativet. Da gjelder det å finne den beste ruten, som gir en god start på din Afrika safari, og kanskje dessuten kan være en opplevelse i seg selv.

For de aller fleste vil prisen være avgjørende, og det kan være mulig å spare mye penger på å velge både riktig flyselskap, rute og dag. Husk dessuten at bagasjeregler og andre vilkår kan være svært forskjellige – og det kan handle om mye penger på en lang reise til Afrika.

Hva med opplevelser på mellomlandingen?

På veien til Afrika så må man mellomlande, det går få eller ingen direktefly som kan benyttes av nordmenn som skal på safari. Derfor er det greit å sette seg inn i hvilke alternativer som finnes, både i form av de tradisjonelle europeiske flyselskapene og de store aktørene i Midtøsten.

De store europeiske selskapene som British Airways, Lufthansa, Air France, KLM og så videre tilbyr reiser til Afrika. Samtidig kan for eksempel Emirates også være et alternativ, selv om det kan ta noe lenger tid å reise via Midtøsten.

Hvorvidt man skal prøve å begrense mellomlandingen til et absolutt minimum, eller la det være en opplevelse i seg selv, er noe man bør tenke over. På en måte kan det gi ferien noe ekstra, men samtidig kan det være at det blir litt for mye på en og samme reise. Hvis man velger å ha en layover noe sted, er det sannsynligvis lurt å ta det på veien tilbake. Etter en lang safari i Afrika kan det være hyggelig med en avsluttende luksusovernatting på et flott flyplasshotell eller i en europeisk storby.