Velg en tørketrommel som er både effektiv og miljøvennlig

Den raske teknologiske utviklingen gjør det stadig lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen, uansett om det dreier seg om å kjøpe en elbil eller velge smarte strømgjerrige hvitevarer. Det er sjelden nødvendig å komprimesse med ytelse eller komfort, det er ikke mange som vil hevde at en Tesla Model X er et steg tilbake. Når det gjelder hvitevarer, og spesifikt tørketromler til privat bruk, er også de strømsparende alternativene minst like gode som de mindre effektive. Ta for eksempel en titt på denne siden, det finnes mange alternativer i kategorien «Energivennlig tørketrommel».

Varmepumpeteknologi gjør varmeprosessen er effektiv

En tørketrommel er i bunn og grunn en relativt enkel maskin. Den produserer varmluft, som blåses gjennom en roterende trommel med klær. Da absorberer luften fuktighet fra tøyet, luften suges ut av trommelen og fuktigheten kondenseres igjen i en kondensator. Det finnes også utluftningstørketromler som sender luften rett ut fra huset, men de kvalifiserer seg definitivt ikke til de gjevere energiklassifiseringene.

Produksjon av varme er det mest energikrevende steget i denne prosessen, på lik linje med hvordan det er vasketemperaturen som har mest å si for en vaskemaskins strømforbruk. Det er derfor viktig å effektivisere varmeproduksjonen, og det er her såkalt varmepumpeteknologi kommer inn i bildet. Tørketrommelen gjenvinner varme fra luften som allerede har vært i trommelen. Dessuten er varmeproduksjon med denne teknologien mer effektiv, på lik linje med hvordan varmepumper til oppvarming av bolig er mer effektive enn vanlige elektriske varmeovner.

Velg riktig program, og benytte maskinens ekstrafunksjoner

Det er selvfølgelig viktig å velge et program som ikke bruker unødvendig mye energi. Legg merke til de forskjellige alternativene som er tilgjengelige, og unngå tidsinnstilt tørking som ikke tar hensyn til om tøyet allerede er tørt nok.

Dessuten finnes det noen tørketromler som har egne oppfriskningsprogrammer, som kan friske opp et ømfintlig plagg på noen minutter helt uten vask og tørk.