All trening og fysisk aktivitet teller – kom deg ut i dag

Det er mange nordmenn som har dårlig samvittighet når det gjelder trening, og dessverre kan denne følelsen bli til en selvforsterkende prosess. Noen snakker om «dørstokkmila», som viser til hvor vanskelig det er å komme seg ut, og andre føler at det ikke er noen vits å trene – fordi resultatet uansett ikke vil bli det du vil. Da er det viktig å ha i bakhodet at all aktivitet teller.

Mange har et urealistisk bilde av målet

Det er mange som begynner med trening med hårete mål om å løpe en maraton eller løfte skikkelig tunge vekter. For noen kan det være motiverende, men det kan også gi urealistiske krav. Når det gjelder maraton, er det flere treningsprogrammer som anbefaler en blanding av rask gåing og løping. Det kan gi gode resultat, særlig sammenlignet med å bruke opp all energi i løpet av de første kilometerne av løpet.

Styrketrening er et annet godt eksempel. Det er de færreste som bør trene med skikkelig tunge vekter, men det er noen som tror at for eksempel manualer eller en kettlebell bare finnes i de tyngre vektklassene. Det er ikke tilfelle, ta en titt på https://billigfitness.no/collections/kettlebell – du kan finne en kettlebell som veier bare to kg!

Aksepter nedturer og utfordringer underveis

Det er ingen toppatleter som klarer å holde seg skadefrie, på topp og yte sitt beste til enhver tid. Det gjelder da selvfølgelig også for amatører. En skade eller periode med dårlig motivasjon kan ødelegge de mest ambisiøse planene. Da er det viktig å la aktiviteten reduseres til et akseptabelt nivå, men uten å helt slutte med treningen.

Å holde seg i aktivitet gjør det både enklere å komme tilbake etter en nedtur rent fysisk, men vil dessuten være et viktig tiltak for å opprettholde motivasjonen. Det er viktig å legge vekt på de små fremgangene i hverdagen.