Derfor kan plasttak være et godt alternativ i uterommet

Artikkelen er sponset.

Takplater i plast kan være et godt alternativ hvis du vurderer å bygge et nytt uterom med enkelt tak, eller kanskje konstruere et lite drivhus i hagen. Plastplatene er enkle å montere, robuste og lette, samtidig som de er relativt motstandsdyktige mot vær og vind.

Mange ulike formater og typer

Det er mulig å bestille plasttak på nett, der kan du også velge mellom en rekke ulike formater og typer tak. De aller tynneste plasttakene er bare 4 mm tykke, men det finnes også takplater som er hele 55 mm eller enda tykkere. De tykkeste platene har også svært gode isolerende evner, i og med at de er bygget opp med en intern struktur med flere kanaler.

Det er dessuten mulig å bestille plater til plasttak i en mengde ulike bredder og lengder, slik at de er godt tilpasset akkurat ditt behov.

Godt lysinnslipp, isoleringsevner og varmedempende effekt

Det finnes mange plasttak som er helt klare, men det er også mulig å velge opal-fargede tak som fortsatt gir godt lysinnfall. I tillegg til at platene er varmeisolerende, finnes det også egne produkter som er ekstra varmedempende. Et spennende alternativ er takplater i plast som kombinerer en innside i opal med en ytterside i bronse. Et slikt produkt kan passe godt til mange andre typer tak.

Helt til slutt er det åpenbart viktig å vurdere bæreevnene til plasttaket opp mot snømengde i området der du bor. Her finnes det ingen fasitsvar, i og med store geografiske forskjeller og ulike behov når det gjelder hvor mye snø som vil bli liggende på taket. Det kan selvfølgelig lønne seg å velge et så robust tak som mulig hvis du forventer at taket vil bli utsatt for en god del snø. Med de mange alternativene du kan velge mellom, bør det være mulig å finne et plasttak som passer godt til de aller fleste behov.