Effektiv rengjøring handler om noe helt annet enn kraftige kjemikalier

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Det er fort gjort å se for seg at effektiv rengjøring dreier seg om å benytte kraftige rengjøringsmidler og sterke kjemikalier. I noen spesielle situasjoner det selvfølgelig nødvendig å bruke for eksempel desinfeksjonsmidler og spesialtilpassede såper, men i mange andre tilfeller er det positivt å bruke så like kjemikalier som mulig. En god rengjøringsvogn bidrar til å skape system, slik at rengjøringen blir effektiv selv med begrenset bruk av kjemikalier.

Et tydelig skille mellom rent og urent

God orden i rengjøringsutstyret har stor betydning for effektiviteten, men kanskje enda større betydning for resultatet. Hvis det ikke finnes tydelige grenser mellom for eksempel rene og urene kluter, eller rent og skittent sengetøy, vil det være svært vanskelig å få til et godt resultat. Med en god rengjøringsvogn blir det mye enklere å jobbe på en systematisk måte, med god oversikt over utstyr og verktøy.

Hvilken vogn som er best egnet vil selvfølgelig være avhengig av situasjon. For eksempel kan en såkalt hotellvogn være utmerket til nettopp hoteller og andre virksomheter med overnattingsmuligheter, samtidig som en mer kompakt rengjøringsvogn passer bedre til periodisk renhold i et kontormiljø.

Mikrofiberkluter som eksempel

Såkalte mikrofiberkluter er et godt eksempel på hvordan godt utstyr vil kunne gi et utmerket resultat uten kjemikalier. Ved vanlig rengjøring av overflater har tester vist at en fuktig mikrofiberklut kan gi et bedre resultat enn vanlige kluter sammen med rengjøringskjemikalier. I dette konkrete eksemplet er det fibrene i mikrofiberkluten som fanger opp smuss og skitt fra overflaten på en mye mer effektiv måte enn fibrene i tradisjonelle kluter.

I tillegg er det viktig å huske på at overdreven bruk av kjemikalier sjelden vil gi et «bedre» resultat enn anbefalt mengde. Hvis en gitt anbefalt mengde i utgangspunktet er tilstrekkelig for å etterlate en ren overflate, vil en unødvendig høy dosering egentlig bare føre til unødvendig kjemikalirester på overflaten som er rengjort.