Fleksible takplater gjør det enkelt å komme i mål med byggeprosjektet

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hvis du er i gang med et lite byggeprosjekt i hagen, er det på tide å prøve å komme i mål når det nærmer seg vinter og snø. Det kan være godt å ha fått tak på plass før kulden virkelig kommer, så er det for så vidt mulig å jobbe videre med andre små og store oppgaver videre gjennom den kalde årstiden. Med smarte takplater kan du få på plass et tak i løpet av kort tid.

En takløsning til uisolerte bygg

Det finnes selvfølgelig en mengde ulike takplater å velge mellom, noen kan også brukes på vanlige bolighus. Når det gjelder enklere takplater i plast, er de hovedsakelig tiltenkt uisolerte konstruksjoner. En takplate i solid PVC har mange gode egenskaper, men det er viktig å huske på at dette materialet ikke isolerer i seg selv.

Det er imidlertid mange små og store bygg som ikke må være isolert og oppvarmet, for eksempel mindre anneks, hageskur, enkle garasjer og lignende. Derfor kan takplater i plast være en utmerket løsning for slike prosjekter. Det finnes noen takplater, såkalte termotak eller tolagsplater, som har noe isolasjonsevne. Samtidig er denne isolerende evnen kanskje aller mest praktisk når det gjelder å isolere bygg mot sterk sol om sommeren.

Rask montering og brukervennlige løsninger

En takplate er per definisjon enklere å montere enn et mer komplekst system med undertak, lekter, takstein og så videre. Det betyr også at det går raskere å montere et tak med plater, særlig med tanke på at det i mange tilfeller er mulig å montere platene direkte på selve konstruksjonen under.

Takplater i plast er i tillegg enkle å tilpasse og kutte til spesifikke mål. Hvis du tar utgangspunkt i dimensjonene som er best tilpasset akkurat ditt prosjekt, kan det dessuten være mulig å gjøre jobben uten å kutte eller skjære før montering – da blir du raskt ferdig.