God oppbevaring og fine glass gjør det morsommere å kjøpe god vin

Det er mange nordmenn som elsker vin, og det norske Vinmonopolet gir god tilgang til et bredt utvalg av kvalitetsviner til fornuftige priser. Det betyr at alt ligger til rette for å enten samle og lagre vin, eller bare nyte et glass vin fra en kvalitetsleverandør. Det eneste du trenger i tillegg er noen enkle tilbehør til vin, som gode glass og oppbevaringsløsninger. Det finnes et svært bredt tilbud av slikt tilbehør på markedet, ta en titt på https://www.wineandbarrels.no/ for et lite innblikk.

Korrekt temperatur er avgjørende både ved lagring og servering

Det er flere ting som er viktige ved oppbevaring av vin, men temperatur og luftfuktighet er avgjørende. Temperaturen er viktig både når det gjelder lagring og servering, luftfuktigheten er relevant hvis du lagrer vin – da kan korken påvirkes hvis luftfuktigheten ikke er optimal.

Et vanlig kjøleskap kan sjelden dekke behovet for temperering av vin, med unntak av noen hvitviner som tåler kjøleskaptemperatur. Derfor kan et eget vinskap være en fornuftig investering, gjerne da et skap som har flere temperatursoner.

Gode glass er viktige

Alle smaksopplevelser er unike, og det finnes ikke nødvendigvis noen fasitsvar med to streker under når det kommer til vinglass. Mange forholder seg til tre kategorier glass – hvitvin, rødvin og champagne. Samtidig er det selvfølgelig ikke slik at en vin vil smake forferdelig hvis den drikkes fra «feil» glass.

Vinkarafler og dekantering, det vil si å helle vinen over fra flasken i en karaffel, kan være fordelaktig for noen viner. Dessuten ser en glasskaraffel flott ut på bordet, og kan gi selv en enkel pappvin et skikkelig løft.

Et eget stativ eller en egen holder til vinglass kan også være med på å lage orden i glassene, og dessuten bli et skikkelig blikkfang på kjøkkenet til en vinentusiast. Husk at det er mye mer enn dråpene i flasken som bidrar til opplevelsen.