Smarte tips for trening på hjemmebane

Det trenger ikke å være spesielt vanskelig å trene hjemme, og det kan være svært fordelaktig å etablere en rutine for trening som ikke forutsetter at du må pakke og dra på treningssenteret. Samtidig er det dessverre også relativt mange som mislykkes med planene sine for hjemmetrening – det finnes noen fallgruver som du bør unngå.

Pass på at du har nødvendig utstyr, men ikke for mye

Du trenger noe utstyr når du skal begynne med hjemmetrening. Du kommer langt med for eksempel en treningsmatte og et sett med manualer. Dessuten kan det være smart med for eksempel en pull up-stang, se eksempel på https://billigfitness.no/collections/pull-up-stang, og eventuelt en foam roller for enkel massasje av musklene.

Samtidig bør du ikke kjøpe alt for mange store treningsmaskiner. Det er sjelden nødvendig, og derfor er det dessverre mange slike maskiner som står og samler støv rundt om i norske hjem.

Etabler faste rutiner med en gang

Frihet er selvfølgelig et viktig aspekt ved hjemmetrening, men det er også en frihet under ansvar. Det er ikke alle som liker tradisjonell trening i sal, men når du vel har trykket på knappen for å melde deg på, er det for de aller fleste vanskelig å melde seg av igjen. Det er mye enklere å utsette treningsøkten til i morgen, eller neste uke, når du har treningsutstyret ditt bare noen meter unna.

Etabler derfor faste rutiner med en gang, og sett av tid i kalenderen. Hvis du liker å trene sammen med andre, er det også smart å alliere seg med en venn eller bekjent som du kan trene sammen med.

Vær fornøyd med egen innsats

Motivasjon er helt avgjørende, uansett om det dreier seg om trening hjemme eller på treningssenteret. Samtidig kan det være vanskelig å finne ekstern motivasjon når du trener for deg selv, derfor er det viktig å ha en positiv innstilling til hjemmetrening helt fra begynnelsen.