Spar noen kroner når du handler bildeler og service på en smart måte

Å eie bil kan gi en helt fantastisk frihet, samtidig som det også kan bli svært kostbart. Norge er et annerledesland når det gjelder bilhold, med bakgrunn i de særnorske fordelene for elbiler. Samtidig finnes det en god del fossildrevne biler igjen i landet, som også trenger både reservedeler og service. Uansett om du eier en elbil, dieselbil eller bensinbil – det er viktig å følge med på prisene på både reservedeler og service.

Hva kan du kjøpe og skifte selv?

Moderne biler er ikke alltid like enkel å «skru på» som biler av litt eldre årgang. Det gjelder ikke minst elbiler, der det kan være ekstremt farlig å prøve å gjøre noe selv med sterkstrømsanlegget. Samtidig er det utfordrende også med litt nyere fossildrevne biler, og det er ofte nødvendig å levere inn bilen til service for å få gjort selv relativt enkle jobber.

Uansett om du gjør jobben selv eller bruker et verksted, kan det være smart å ta en titt på deleprisene. Det kan til tider være store forskjeller, og det lønner seg å sammenligne med for eksempel BMW-deler på nett. I noen tilfeller kan du kjøpe delene selv, og så betale verkstedet timepris for en litt mer gunstig totalsum.

Noen deler, som for eksempel vindusviskere og luftfilter i de fleste biler, bør du definitivt prøve å skifte selv. Du får en svært hyggelig «timelønn» for å faktisk ta deg bryet til å ikke bruke verkstedstimer på det.

Elbiler og servicebehov

Hvis du skal kjøpe en ny bil i 2022, da blir det med høy sannsynlighet en elbil. Det betyr at det er greit å ha et forhold til hvordan servicer på elbiler egentlig fungerer. Flere elbilprodusenter opererer med svært romslige serviceintervaller, derfor bør du sette deg inn i reglene for hvert enkelt merke – da kan du gjør et godt kjøp og spare litt servicekostnader.