Husk på egne behov og prioriteringer når du velger vaskemaskin

Den gamle vaskemaskinen går gjerne i stykker når det passer ekstra dårlig, og skittentøyet hoper seg raskt opp. Likevel er det smart å ta litt tid på å gå igjennom hva som finnes på markedet, og velge en vaskemaskin som kan gjøre hverdagen bedre. Heldigvis går det å bestille på nett, kjøp vaskemaskiner hos whiteaway.no og du har en ny vaskemaskin hjem på døren etter noen dager.

Kapasitet er sannsynligvis den aller viktigste faktoren for mange

De aller fleste vaskemaskiner har en kapasitet mellom 3 og 12 kg. De aller fleste familier kan skrive under på at det er nesten umulig å få en for stor vaskemaskin, og i forbindelse med utskiftning av vaskemaskin kan det være smart å vurdere å oppgradere kapasiteten.

En husstand med to voksne og to barn kan klare seg med en kapasitet på 8-9 kg, samtidig som de mindre maskinene på omtrent 5 kg passer best til par eller aleneboere.

Ikke glem forskjellige størrelser, kombinert vask/tørk og toppmatede maskiner

Det er lett å velge en «standardmaskin», det vil si en vanlig frontmatet vaskemaskin i format 60 cm ganger 60 cm. I de aller fleste husstander passer disse maskinene fint, og det er selvfølgelig en grunn til at de er så populære.

Samtidig finnes det noen vaskemaskiner som er enten smalere eller mindre dype. Disse kan gjøre det mulig å plassere vaskemaskinen på et helt nytt sted på badet. Toppmatede maskiner kan også plasseres på steder der det ikke hadde vært mulig å åpne luken på en vanlig frontmatet vaskemaskin.

Kombinert vask/tørk er en spennende løsning både for vaskerom med dårlig plass og til deg som er lei av å passe på vaskemaskinen og legge klær i tørketrommelen når vasken er ferdig. Hvorfor ikke erstatte vaskesøylen med en kombinert vask/tørk, da får du også plass til en smart hylleløsning over.