LED-belysning – enkel teknologi med en rekke fordeler

Denne artikkelen er en betalt annonse.

I 2023 har LED-lyskilder etablert seg som standardvalget når det gjelder både tradisjonelle lyspærer og nye lamper. Hos forhandlere som ledlyskilder.no kan du velge og vrake i et bredt sortiment av ulike pærer og komplette armaturer, samtidig som alle disse produktene bygger på den samme enkle teknologien.

Enklere teknologi enn glødepærer

I en LED-lyskilde er det en halvlederkomponent som gir fra seg lys når du skrur på strømmen. Elektroner i halvlederen «rekombinerer» med ledige plasser for elektroner, en prosess som produserer energi i form av fotoner – det vil si lys. Denne prosessen kan høres komplisert ut, men det er en svært enkel teknologi sammenlignet med for eksempel glødepærer. Husk på at en glødepære produserer lys når en tråd laget i en spesiell legering varmes opp til høy temperatur i en glasskuppel fylt med en spesiell gassblanding.

Du trenger selvfølgelig ikke huske på hvordan en LED-pære fungerer når du handler hos for eksempel ledlyskilder.no, men det er imponerende å tenke på at alle de ulike LED-lyskildene er basert på den samme enkle teknologien i bunn.

Lavt strømforbruk og fleksible løsninger

En LED-lyskilde bruker mye mindre strøm enn glødepærer, helt enkelt fordi en mye større andel av energien blir gjort om til lys. Det betyr at en LED-pære kan bruke så lite som en sjuendedel av strømmen som en glødepære trenger for å produsere den samme lysmengden. Derfor er det ikke rart at glødepærene er faset helt ut, til fordel for den mye mer moderne LED-teknologien.

Dessuten åpner bruk av LED-lyskilder for helt nye løsninger når det gjelder både design og type lys. LED trenger ikke å designes innenfor de samme rammene som lamper med gammeldagse pærer, og dessuten er det mulig å lage LED med et praktisk talt ubegrenset antall farger, fargetemperaturer og lysstyrker. Disse egenskapene gjør LED til et utmerket valg når man skal konstruere lamper som er både effektive, tilpasningsbare og stilfulle.